RONDJE SAUNA

Een rondje sauna bestaat uit verschillende stappen. Niet alleen het opwarmen is belangrijk, het afkoelen is dat evenzeer en ook het tot rust komen tussen twee sessies is noodzakelijk.

TOILET

Sauna werkt stimulerend op de nieren, maak daarom eerst gebruik van het toilet alvorens u de wellness betreedt.

DOUCHE

Sauna en hygiëne zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden.  Een warme douche en het gebruik van zeep is bij uw
binnenkomst en telkens na het gebruik van het toilet verplicht.

Ook bij het gebruik van de jacuzzi is het aan te raden om u vooraf goed af te spoelen, om de waterkwaliteit op peil te houden.

AFDROGEN

Met een nat lichaam de sauna in, heeft absoluut geen nut, want zo wordt het zweten beperkt.

SAUNA OF STOOMBAD

Luister naar je eigen lichaam en blijf in de cabine zolang u het zelf behaaglijk vindt, met een minimum van ongeveer 5 minuten.
Als u liggend hebt genoten van uw saunabeurt, is het raadzaam enige tijd rechtop te zitten alvorens u de sauna verlaat. Op deze manier vermijdt u duizeligheid bij het buitenkomen.
Voorkom echter altijd dat er transpiratievocht op de banken komt, gebruik dus een badlaken dat zo groot is dat ook uw voeten niet met de banken in aanraking komen.

AFKOELEN

Spendeer evenveel tijd aan de afkoeling van uw lichaam als aan de opwarming.  Geleidelijk afkoelen doet u best door te genieten van de
buitenlucht, op het dakterras of even buiten zitten in het binnentuintje en goed in- en uitademen.  De koude douche is de volgende stap.

RUST- EN RELAXRUIMTE

Tijdens uw relaxdagje kan u tot rust komen in verschillende relaxatieplaatsen. Minstens een kwartier rusten tussen twee saunasessies is een absolute vereiste.

 

Checklist voor je eerste saunabezoek

  • Minimum 2 grote handdoeken (daar zorgen wij voor): eentje om op te zitten in de sauna en eentje om je af te drogen. 
  • Een badjas (daar zorgen wij voor): om tussen twee saunasessies tot rust te komen of om in het restaurant iets te gaan eten/drinken.
  • Slippers: hygiëne is een topprioriteit! Wij vragen uw eigen slippers mee te brengen omdat we dat ecologischer vinden dan wegwerpslippers te gebruiken.  Indien u zelf geen slippers hebt, kan u er bij ons verkrijgen tegen betaling.
  • Proper ondergoed: niets zo vervelend als na een reinigend dagje sauna terug in je "vuile" kleren te moeten kruipen.
  • Een haarborstel: om na de allerlaatste keer douchen je kapsel weer in model te brengen.
  • Hydraterende crème: je huid is helemaal gereinigd, vergeet ze niet goed te hydrateren om dat zachte gevoel zo lang mogelijk te bewaren.
  • Goede lectuur: bij ons liggen altijd enkele tijdschriften , maar misschien lees je liever wat in je nieuwe boek?