We geloven dat ieder individu een verschil kan maken.
Daarom werken we aan een omgeving waarin ook dieren een thuis vinden.

 

Onze initatieven


Struiken en bomen

Sinds het aanplanten van heel wat struiken, bomen en grassen zien we een opleving van het aantal vogels en ander klein wild op het domein. Zo zien we hier soms uilen jagen. Verder genieten we van het dagelijks leven van de waterhoentjes, fazanten, mussen, merels, een koekoek, bonte specht en groene specht, wilde eendjes, de witte en de grijze reigers alsook natuurlijk de jaarlijks terugkerende boerenzwaluw.  Uitzonderlijk komt ook een ijsvogel en een ooievaar tot bij ons.


Broedplaatsen

Door het bouwen van stallen kunnen zwaluwen en andere vogels rustig broeden, zonder gestoord te worden door jagers zoals katten en vossen.

DSCN0936.JPG

We werken aan


Fietsoplaadpunten

De westhoek ontdekken met de fiets is heerlijk. Het is hier vlak en dus heb je vaak mooie vergezichten. Omdat we iedereen de kans willen geven om de streek comfortabel te bezoeken voorzien we ook oplaadpunten voor elektrische fietsen.


Oplaadpunt voor elektrische auto's

Heb je een elektrische auto? Fantastisch! Binnenkort kan je hem ook bij ons opladen. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je die ene daguitstap wel haalt en help je mee aan het bouwen van een propere wereld.


Dit hebben we reeds gerealiseerd


zonnepanelen

Met onze eigen zonnepanelen kunnen we onszelf voor een groot deel van eigen stroom voorzien. Op deze manier helpen we ook de uitstoot te verminderen.